28/02/2024

Τεχνητή Νοημοσύνη: Τα κορυφαία AI Chatbots

Η τεχνητή νοημοσύνη (AI) έχει εισβάλει σε κάθε τομέα της ζωής μας. Τα AI Chatbots χρησιμοποιούνται ευρέως, για επαγγελματικούς σκοπούς αλλά και ψυχαγωγικούς. Ας δούμε πέντε από τα κορυφαία AI chatbots που μπορείτε να δοκιμάσετε:

  • Chatgpt: Από την κυκλοφορία του στα τέλη του 2022, κατέκτησε την κορυφή του χώρου. Είναι εξαιρετικά εύχρηστο, δημιουργώντας καταχωρήσεις βάσει των οδηγιών σας και παρέχοντας έγκυρες απαντήσεις σε ερωτήματα από κάθε κλάδο. Ενώ το GPT-3.5 είναι ήδη εντυπωσιακό, το GPT-4 είναι ακόμα καλύτερο με δυνατότητες όπως δημιουργία εικόνας βάση κειμένου αλλά ακόμα και την δυνατότητα δημιουργίας του δικού σας bot.
  • Claude: Το chatbot του Anthropic στοχεύει να είναι χρήσιμο, απλό, χωρίς μακροσκελείς εισαγωγές και συμπεράσματα . Με δυνατότητα να θυμάται έως και 75.000 λέξεις (σε αντίθεση με τις 12.000 του ChatGPT), είναι ιδανικό για σύνοψη και ανάλυση μεγάλων κειμένων.
  • Microsoft Bing: Στις αρχές του 2023, η Microsoft έκανε την επένδυσή της στο OpenAI και άρχισε να αναπτύσσει χαρακτηριστικά τεχνητής νοημοσύνης στα προϊόντα της. Ένα από αυτά είναι το Bing, το οποίο βάσει μίας ερώτησης, ερευνά το διαδίκτυο, συνθέτει μια απάντηση και σας παρουσιάζει τις πηγές που χρησιμοποίησε. Η πλήρης ενσωμάτωση στο Microsoft Edge, το καθιστά άμεσα διαθέσιμο στους χρήστες Windows.
  • Google Gemini: Αυτό το chatbot έχει πρόσβαση σε πληροφορίες από διάφορες πηγές Google και διαθέτει τη δυνατότητα δημιουργίας διαφορετικών δημιουργικών μορφών κειμένου. Μπορεί να δημιουργήσει ιστορίες, άρθρα, ποιήματα, σενάρια, μουσικά κομμάτια, emails, γράμματα και άλλα.
  • LaMDA: Τέλος, το LaMDA εξειδικεύεται στη δημιουργία ρεαλιστικών και συναρπαστικών διαλόγων, προσαρμόζοντας ταυτόχρονα το στυλ επικοινωνίας ανάλογα με την περίσταση, από φιλικό έως επίσημο. Ένα παράδειγμα εφαρμογής είναι η δημιουργία chatbot για την εξυπηρέτηση πελατών, προσφέροντας πιο αληθοφανείς και προσαρμοσμένες εμπειρίες.


Συνοψίζοντας, το μέλλον των chatbots
προδιαγράφεται πολύ ενδιαφέρον και μας καλεί να το παρακολουθήσουμε και να ανυπομονούμε για νέες επαναστατικές εφαρμογές.