Συχνές ερωτήσεις για mentees

Πώς μπορεί να βοηθήσει το mentoring;

Αναμφίβολα, τα φοιτητικά χρόνια είναι μια έντονη εμπειρία για σένα! Το mentoring θα σε βοηθήσει  σε δυσκολίες, εμπόδια και αδιέξοδα που σε προβληματίζουν σχετικά με την  φοιτητική ζωή, την ακαδημαϊκή πορεία, αλλά και το επόμενο σου βήμα. Μέσα από την αλληλεπίδραση με ένα πιο έμπειρο συνομήλικο, θα αποκτήσεις το ψυχικό σθένος και την διάθεση να αντιμετωπίσεις τις προκλήσεις με αυτοπεποίθηση και  ψυχραιμία, και φυσικά να εκπληρώσεις τις ακαδημαϊκές υποχρεώσεις με επιτυχία.

Πώς μπορώ να βρω τον κατάλληλο mentor για μένα;

Στο link κάθε mentor μπορείς με τη βοήθεια φίλτρων που υπάρχουν στην πλατφόρμα να επιλέξεις το κατάλληλο άτομο που θα αναλάβει να σε καθοδηγήσει στο ταξίδι του mentoring. Το κριτήριο επιλογής το θέτεις εσύ και περιορίζεται ανάμεσα σε ζητήματα ακαδημαϊκής φύσεως ή/ και γενικότερων ενδιαφερόντων. Στη συνέχεια  αφού κάνεις αίτημα και απευθυνθείς στους mentors που φαίνεται να ικανοποιούν περισσότερο την ανάγκη σου, μπορείς να ζητήσεις περισσότερες πληροφορίες και να ξεκινήσεις την επικοινωνία.

Ποιά είναι η διαδικασία του mentoring;

Πατώντας το κουμπί ‘ΘΕΛΩ MENTORING’ στο προφίλ του mentor της επιλογής σου, θα ξεκινήσει η διαδικασία! Ο τρόπος επικοινωνίας με τον mentor καθορίζεται αμοιβαία και μπορεί να είναι είτε τηλεφωνικώς, μέσω κλήσης σε κάποια εφαρμογή,  είτε δια ζώσης. Η συχνότητα επικοινωνίας καθώς και η φύση της βοήθειας και της καθοδήγησης συμφωνείται από τον mentor και τον mentee. Δεν θέλουμε να εμπλακούμε ούτε βεβαίως να την ποδηγετήσουμε.

Πώς μπορώ να γνωρίζω ότι ο mentor μου είναι αξιόπιστος και με ποια κριτήρια επιλέγεται;

Πριν εγγραφούν οι mentors περνούν από μία συγκεκριμένη διαδικασία επιλογής από εμάς. Η συγκεκριμένη δικλείδα ασφαλείας διαπιστεύει ότι έχουν τον χρόνο και την όρεξη να ασχοληθούν με το mentoring. Στη συνέχεια παρακολουθούν ένα mini training session για να αποκτήσουν τις θεμέλιες γνώσεις σχετικά με τη διαδικασία και έτσι είναι διαθέσιμοι και πλέον κατάλληλοι να σε βοηθήσουν!

Ποιά βήματα πρέπει να ακολουθήσω αν η αλληλεπίδραση με τον mentor μου δεν με καλύπτει;

Αφού δηλώσεις τερματισμό επικοινωνίας με τον mentor, θα σου αποσταλεί αυτόματα ένα ερωτηματολόγιο μέσω του οποίου θα μας ενημερώσεις για τους λόγους που δεν λειτούργησε άρτια η επικοινωνία με τον mentor σου. Φυσικά εφόσον επιθυμείς  μπορείς να  αναζητήσεις ξανά έναν νέο mentor  μέσα από το UMATE!

Μπορώ να είμαι mentee και mentor συγχρόνως;

Φυσικά, πάντοτε μπορούμε να μάθουμε κάτι νέο και να εξελίξουμε τις γνώσεις μας! Οποιοσδήποτε πληροί τα κριτήρια εγγραφής ως mentor στην πλατφόρμα μπορεί να κάνει αίτηση! Άλλωστε το πρόγραμμα στοχεύει στην εξέλιξη όλων των συμμετεχόντων και θα χαρούμε να σε έχουμε μαζί μας και στο επόμενο στάδιο!