Συχνές ερωτήσεις για mentors

Γιατί να γίνω mentor;

Στην εποχή μας τα δεδομένα και η καθημερινότητα αλλάζουν διαρκώς. Πολλές φορές αισθανόμαστε μπερδεμένοι, αναποφάσιστοι και νιώθουμε ότι χρειαζόμαστε μία βοήθεια από κάποιον που γνωρίζει ή έχει ήδη περάσει από τη δική μας δυσκολία. Κυρίως οι νέοι φοιτητές και οι φοιτητές που διανύουν τα τελευταία έτη των σπουδών τους, εκδηλώνουν ιδιαίτερη ανησυχία για τον επαγγελματικό χώρο που πρόκειται να ακολουθήσουν. Το mentoring αποτελεί μία από τις πιο αποτελεσματικές μεθόδους μάθησης. Γίνε εσύ mentor για του άλλους. Κατάγραψε τα μυστικά και τις τεχνικές που σε οδήγησαν στον στόχο σου, μοιράσου τα και αποτέλεσε πηγή έμπνευσης και καθοδήγησης για άτομα που είναι λίγα βήματα πριν από εσένα.

Ποιά είναι τα οφέλη ενός mentor;

Ως mentors θα αποκτήσετε μία σειρά από οφέλη και πλεονεκτήματα. Αρχικά, θα λάβετε από εμάς εκπαιδευτικό υλικό, το οποίο θα σας βοηθήσει να καθοδηγήσετε σωστά τους mentees σας. Επιπλέον, θα καλλιεργήσετε μία σειρά από soft skills όπως είναι η ανάπτυξη επικοινωνιακών δεξιοτήτων, η ενίσχυση της ηγετικής ικανότητας και το αίσθημα της αυτοπεποίθησης. Με τη συμμετοχή σου στο πρόγραμμα θα λάβεις από εμάς μία συστατική επιστολή, που θα πιστοποιεί την εθελοντική σου προσφορά και θα μπορείς να τη συμπεριλάβεις στο βιογραφικό σου. Η εθελοντική προσφορά είναι ο καλύτερος τρόπος να ξεκινήσεις την καριέρα σου!

Πως γίνομαι mentor;

Αφού δημιουργήσεις ένα σύντομο προφίλ κατά την εγγραφή θα χρειαστεί να συμπληρώσεις τη φόρμα που βρίσκεται εδώ.
Στο προφίλ σου θα αναγράφονται το όνομα σου, η σχολή και το έτος που βρίσκεσαι. Αυτό το προφίλ θα εμφανίζεται σε εμάς και στους mentees. Μόλις λάβουμε το αίτημα σου και εφόσον αυτό γίνει δεκτό θα ενημερωθείς από εμάς μέσω της πλατφόρμας για τα επόμενα βήματα.

Πόσο χρόνο θα πρέπει να διαθέσω;

Η συχνότητα επικοινωνίας με τον mentee καθορίζεται από το χρόνο, τη διάθεση και την ανάγκη τόσο του mentee όσο και του mentor. Σκοπός μας είναι η ανάπτυξη μιας υγιούς επικοινωνίας που θα ευχαριστεί και θα ανταμείβει και τα δύο άτομα χωρίς πίεση και αίσθημα δυσφορίας.

Τι πρέπει να γνωρίζω πριν γίνω mentor;

Το μόνο που χρειάζεσαι είναι καλή διάθεση και όρεξη για βοήθεια! Όλα τα άλλα τα αναλαμβάνουμε εμείς. Όπως είπαμε και παραπάνω, μόλις το αίτημα σου για να γίνεις mentor γίνει δεκτό θα σου παρέχουμε περιεκτικό εκπαιδευτικό υλικό για να μπορέσεις να βοηθήσεις όσο το δυνατόν περισσότερο τους mentees.

Τι μπορεί να μου ζητήσει ο mentee;

Κάθε mentee μπορεί να χρειάζεται βοήθεια σε διαφορετικό τομέα. Οι συμβουλές που θα ζητήσουν οι mentees μπορεί να αφορούν διευκρινίσεις σχετικά με την εκάστοτε σχολή και τον τρόπο λειτουργίας της, μία γνώμη για την επιλογή μαθημάτων και την εκπόνηση εργασιών ή ακόμη και υποστήριξη σε σχέση με ζητήματα της καθημερινότητας!

Θα έχω υποστήριξη στο ρόλο μου ως mentor;

Πέρα από το εκπαιδευτικό – ενημερωτικό υλικό που θα σου παρέχουμε, βρισκόμαστε στη διάθεση σου για οποιαδήποτε διευκρίνιση και βοήθεια!