Πώς λειτουργεί;

Σκοπός
Σκοπός του προγράμματος mentoring είναι η υποστήριξη των φοιτητών στην ακαδημαϊκή και προσωπική ανάπτυξη, ώστε να βελτιώσουν την απόδοσή τους, να εξελίξουν τις ικανότητές τους και να αντιμετωπίσουν ζητήματα ακαδημαϊκής φύσεως. Η βοήθεια θα παρέχεται από έμπειρους φοιτητές ή φοιτητές μεγαλύτερων ετών, από επαγγελματίες coaches ή ψυχολόγους.

Θα μου κοστίσει κάτι;
Δεν υπάρχει καμία χρέωση εγγραφής ούτε κάποια χρέωση από τους mentors, ο καθένας προσφέρει τη βοήθεια του εθελοντικά!

Πως θα γίνει το ταίριασμα του mentor με τον mentee;
Εν αρχή ην ο mentor… Γνώριζες πως ο θεσμός του mentoring υπάρχει ήδη από τα αρχαία χρόνια; Ο Όμηρος είχε κάνει λόγο για τον “Μέντωρ”, έναν σοφό και έμπιστο σύμβουλο που ανέλαβε την ανατροφή του υιού του Οδυσσέα. Στην πλατφόρμα μας οι mentees θα μπορούν να επιλέξουν τον mentor τους με βάση τα ενδιαφέροντα τους και τη βοήθεια διαφόρων φίλτρων που υπάρχουν στην αναζήτηση.

Τι γίνεται τελικά αν δεν ταιριάζω με τον mentor μου;
Τίποτα δεν είναι δεσμευτικό! Ο σκοπός του Umate είναι να καθοδηγήσει έτσι, εάν για κάποιο λόγο δεν ταιριάξετε με τον mentor σας μπορείτε να προχωρήσετε στην αναζήτηση νέου. Θα έχετε την ευκαιρία να γνωρίσετε συμφοιτητές σας που θα λειτουργήσουν ως καθοδηγητές και εμπνευστές σας.

Πως λειτουργεί, πως γίνεται η επικοινωνία;
Κάθε φοιτητής θα μπορεί να επιλέγει κάθε φορά έναν mentor από την ομάδα μας, με τον οποίο θα συνδέεται μέσω της πλατφόρμας. Ύστερα, η επικοινωνία θα μπορεί να πραγματοποιηθεί μέσω mail, εξ αποστάσεως με κλήση από κάποια εφαρμογή ή με δια ζώσης συνάντηση. Ο τρόπος επικοινωνίας θα επιλέγεται κάθε φορά από τον mentor και τον mentee. Κριτήριο για την επιλογή μπορούν να είναι τα ενδιαφέροντα του mentor και το ακαδημαϊκό βιογραφικό του.

Γιατί να επιλέξω το Umate?
Οι mentors που συμμετέχουν στην πλατφόρμα μας έχουν επιλέξει συνειδητά να βοηθήσουν τους νεότερους φοιτητές να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις της κάθε σχολής αλλά και να εξελιχθούν. Κανείς δεν γνωρίζει καλύτερα τις δυσκολίες κάθε σχολής πέρα από τους ίδιους τους φοιτητές της. Ακόμα, μπορείς να βρεις άμεσες απαντήσεις σε οποιαδήποτε απορία σου! Είτε πρόκειται για κάποιο μάθημα που πρέπει να επιλέξεις, είτε για ενημέρωση σχετικά με θέματα και τρόπους εξετάσεων, οι mentors θα χαρούν να σε βοηθήσουν!

Πρέπει να συναντιέμαι τακτικά με τον mentor μου;
Αυτό είναι στη δική σου ευχέρεια. Κάποιος μπορεί να επιθυμεί περισσότερη καθοδήγηση, κάποιος να χρειάζεται στιγμιαία βοήθεια. Όπως είπαμε και παραπάνω ο χώρος, ο τόπος και η συχνότητα συνάντησης θα συμφωνούνται από τα δύο άτομα κάθε φορά!